Skip links

Tiken Jah Fakoly
+ James BKS

Datum

vrij 5 augustus

Locatie

Burg

Timing

James BKS 20u30
Tiken Jah Fakoly 22u00

Tickets

Gratis!

Tiken Jah Fakoly civ

Roots Reggae legende, nieuwe plaat ‘Le Monde est Chaud’.

De Ivoriaan Tiken Jah Fakoly is één van de vaandeldragers van de actuele roots reggae scene én een waar icoon voor de Afrikaanse jeugd. Hij begon al op jonge leeftijd met muziek maken vanuit zijn thuisbasis en werkte doorheen de jaren samen met o.a. Sly Dunbar en Robbie Shakespeare, Zebda, Steel Pulse, Bernard Lavilliers en Akon. Hij bouwde in de afgelopen twintig jaar een uitgebreid repertoire uit met intussen meer dan tien albums op zijn palmares en elk van die platen draagt een maatschappelijke boodschap met zich mee. Tiken Jah Fakoly gaat daarbij geen enkel (gevoelig) thema uit de weg en schopt met een gezonde dosis arrogantie tegen de schenen van de maatschappij. Op z’n recentste plaat ‘Le Monde est Chaud’ is dat niet anders en brengt hij de klimaatverandering onder de aandacht. Bovenal staat echter de muziek centraal en bouwt Fakoly een feestje op elk podium dat hij betreedt! Een blij weerzien!

James BKS fr

Als producer drukte James BKS zijn stempel op platen van Snoop Dogg, Akon, Sean Combs, Ja Rule en andere groten uit de hiphopwereld. Met succes, maar steeds minder met liefde. Hij besluit zijn creatief proces terug in handen te nemen. Geen beats meer voor anderen, vanaf nu werkt James BKS voor zichzelf en neemt hij als multitasker meteen de volledige keten in handen: compositie, productie, zang, maar ook artistiek en zakelijk management. Na een onverwachte reünie met zijn vader, de bekende Kameroense muzikant Manu Dibango, krijgt ook zijn artistieke visie een nieuwe wending. Hij verdiept zich in de Douala cultuur, Bulu en Bikutsi ritmes en voegt een pan-afrikaanse melting pot toe aan zijn pop- en hiphop achtergrond.

De ‘nouveau’ James BKS is één van de grote opkomende talenten in Frankrijk, mixt Malinese gitaren met Nigeriaanse bassen en Congolese brass-instrumenten en nodigt Q-Tip, Lil Simz en Idris Elba uit voor gastvocals. Zijn karakteristieke mix van hiphop, afropop en roots is gul, dansbaar en kijkt zowel naar traditie als naar de toekomst. Net als zijn vader het decennia geleden deed. Te ontdekken!