Skip links

Emiliana Torrini
& The Colorist Orchestra

Datum

woe 10 augustus

Locatie

Gruuthuse
Binnenplein
Dijver 17C
8000 Brugge

Timing

deuren 20u30
start 21u30

Tickets

Koop Tickets

Opstelling

Concert met zitplaatsen.

Bij slecht weer (regen of wind) of wanneer slecht weer voorspeld wordt, gaat dit concert door voor een staand publiek in de Magdalenazaal (Magdalenastraat 27, 8200 Brugge). De uiteindelijke locatie wordt op de dag van het concert bekend gemaakt via deze website en social media. Tickethouders worden per mail verwittigd.

Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra

het werk van de Ijslandse zangeres in een gloednieuw jasje

The Colorist Orchestra is het achtkoppige ensemble van drummer Aarich Jespers (o.a. Zita Swoon) en percussionist Kobe Proesmans (Gabriel Rios). De groep tekent voor niet alledaagse, avontuurlijke muziek die tegelijk een breed publiek weet aan te spreken. Met een conventioneel instrumentarium (met o.a. piano, strijkers, klarinet), aangedikt met zelfgebouwde percussie-instrumenten (Jespers is naast drummer ook instrumentenbouwer) bouwt The Colorist een volstrekt eigen en intrigerend klankenspectrum waarmee ze andere artiesten tot een gedurfde samenwerking verleidt.

Ook de IJslandse vocaliste Emiliana Torrini ging  in 2015 met veel enthousiasme de uitdaging aan om haar songs te laten herwerken door de groep. Eerder scoorde ze wereldwijd een hit met ‘Jungle Drum‘, maar het is voornamelijk haar innemende stem en vele andere eigenzinnige songs die inspireerden om met het door The Colorist Orchestra samengesteld klankspectrum nieuwe arrangementen te schrijven. Nu breien ze een nieuw hoofdstuk aan deze samenwerking, met ook een nieuw, in het najaar te verschijnen album.

The Colorist kleedt de songs van La Torrini live helemaal uit en houdt enkel de kern en hun zanglijn overeind. Muzikaal een uitdagende evenwichtsoefening die Emiliana als zangeres uit haar comfortzone haalt én een nieuwe dimensie aan haar nummers toevoegt. Telkens opnieuw een verrassende én meeslepende live ervaring!