Skip links

Noordkaap

+ Jan Verstraeten

Datum

zat 30 juli

Locatie

Burg

Timing

Jan Verstraeten 20H30

Noordkaap 22H

Tickets

Gratis

Noordkaap

Belpop legendes keren na 20 jaar terug naar het podium

Twintig jaar na de slotconcerten in de AB en dertig jaar na het winnen van HUMO’s Rock Rally is Noordkaap weer samen. In de bezetting waarmee de Nederlandstalige rockband hun grootste hits en beste albums maakte: Lars Van Bambost op gitaar, Erik Sterckx op bas, Nico Van Calster op drums, Wim De Wilde op toetsen en Stijn Meuris op zang. Met een setlist die tien jaar Noordkaap samenvat en met de energieke sound die de groep destijds kenmerkte, komt de band Brugge inpakken. Op het programma staan klassiekers als ‘Arme Joe’, ‘Satelliet Suzy’, ‘Wat is kunst’, ‘Ik hou van u’, ‘Druk in Leuven’, ‘Panamarenko‘, ‘Een heel klein beetje oorlog‘, … Afspraak op de Brugse Burg op zaterdag 30 juli, voor hét meezingmoment van 2022!

Jan Verstraeten

Soulvolle indiepop & violent disco

In het magische universum van Jan Verstraeten klopt alles. De muziek, zijn zachte, minzame stem, de maskers, het artwork, de clips. Het is binnenkijken in het hoofd van een rasartiest. Zijn eerste EP ‘Cheap Dreams‘ op Unday (Flying Horseman, The Bony King of Nowhere, Trixie Whitley) maakte hem het best bewaarde geheim van de Vlaamse muziek. Zijn stripped down cover van Destiny’s Child bezorgde hem airplay op Stubru en Radio 1.
Nu is er het langverwachte debuutabum ‘Violent Disco’ (februari 2022). De orchestrale ‘chamber pop’ van zijn debuut EP vult Verstraeten aan met vuile likken funk en soul. Alsof The Black Keys en Damon Albarn samen een seventies blaxploitation soundtrack zouden maken. Na een meeslepende passage in de Biekorf dit voorjaar, nodigen we Jan graag opnieuw uit om zijn debuutplaat voor te stellen op de Brugse Burg tijdens MOODS!. Zoals altijd tourt hij met zijn volledig orkest om live het maximale uit zijn muziek te kunnen halen.