Skip links

Lisa Hannigan
& s t a r g a z e
+ Kids With Buns

Datum

vrij 29 juli

Locatie

Burg

Timing

Kids with buns 20u30

Lisa Hannigan & Stargaze 22u00

Tickets

Gratis

Lisa Hannigan & s t a r g a z e (irl/d)

Internationaal gerenommeerd indie singer-songwriter in intrigerende orkestrale setting.

De Ierse singer-songwriter en multi-instrumentaliste Lisa Hannigan zong zichzelf naar de onsterfelijkheid als breekbare sparringpartner van Damien Rice (zie de wereldhit ‘9 Crimes’). Sindsdien bouwde ze een indrukwekkende solocarrière uit. Haar debuut, het folky ‘Sea Sew’ uit 2008, werd meteen genomineerd voor de Mercury Prize. Lisa Hannigan scoorde daarna nog twee maal met opvolger ‘Passenger’ en het door Aaron Dessner (The National) geproducete en meer poppy ‘At Swim’ uit 2016. Samen met het avontuurlijke ensemble s t a r g a z e, bekend van samenwerkingen met o.a. Poliça, Villagers, Nils Frahm, Iceage, Mica Levi en Julia Holter, brengt Lisa Hannigan een bloemlezing uit haar ondertussen impressionante oeuvre, vol intense songs die onder de huid kruipen. De nieuwe arrangementen van o.a. Bryce Dessner zorgen hierbij voor een toegevoegde waarde. In 2019 leidde de samenwerking tussen Hannigan en s t a r g a z e ook tot de opname van het album ‘Live In Dublin’. In het zog hiervan zien we deze combi deze zomer voor het eerst ‘Live in België’ tijdens MOODS!.

Kids With Buns

De Nieuwe Lichting 21’ – Meeslepende folkpop met een boodschap

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Hun frisse en radiovriendelijke muziek balanceert netjes tussen melancholie, kracht en kleur en wekt met nuchtere onbevangenheid een gevoel van geborgenheid op. De groep wordt dan ook wel eens vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl in Red.
Live zorgt de dynamiek tussen Marie en Amber, mooi verdeeld over sfeervolle gitaren en een uniek-ontwapenende, androgyne stem, voor dé ideale zomeravond soundtrack. Maar Kids With Buns gaat ook diep en schuwt de belangrijke maatschappelijke thema’s niet. Zo schreef de groep een nummer over seksuele intimidatie voor de hulplijn 1712.
Na de halve finales van Humo’s Rock Rally 2020 en hun overwinning in De Nieuwe Lichting 2021 bestormde Kids With Buns de hitlijsten met het catchy ‘Bad Grades’. Het nummer bereikte de hoogste positie in De Afrekening en wist ondertussen al meer dan een miljoen streams te vergaren. Een duo om in de gaten te houden dus!