Skip links

Babylon Circus
+ Kolonel Djafaar

Datum

za 06 augustus

Locatie

Burg

Timing

Kolonel Djafaar 20u30
Babylon Circus 22u00

Tickets

Gratis!

Babylon Circus fr

Franse ska en globale folk met vleugjes rock en electronica.

Babylon Circus werd meer dan een kwarteeuw geleden opgericht in het Franse Lyon door boezemvrienden David Baruchel en Manuel Nectoux. Ondertussen wist de band een wereldwijde reputatie op te bouwen met haar flamboyante concerten vol passie, overtuiging en pure energie.

Babylon Circus, dat is ambiance, knotsgekke Franse ska en globale folk met vleugjes rock en electronica. Gitane dancehall punksters à la Mano Negra en Manu Chao en met invloeden van bands als The Skatalites, The Clash en Rachid Taha. Hun energie lijkt niet te temperen. In 2020 stond de band klaar om met hun recentste plaat ‘State Of Emergency’ de zomerpodia in te pakken, maar helaas stak een of ander virus daar een stokje voor. Gelukkige betekent uitstel geen afstel en mogen we hen deze zomer ook op MOODS! verwelkomen. In de recente single ‘Monster’ horen we nu al een waarschuwing; ‘da shit will hit the fan’. Dat belooft!

Kolonel Djafaar b

Psychedelic ethiojazz & afrobeat brassparty

Kolonel Djafaar heeft een reputatie opgebouwd door zijn roof raising live shows, waarbij de Ethiojazz groove wordt aangedikt met psychedelische rock, een overweldigende blazerssectie en een vleugje afrobeat. Vanaf de oprichting in 2016 heeft deze groep zijn strepen verdiend op verschillende podia, waarbij het publiek in extase wordt gebracht door deze blazerrijke Ethiojazz meets Afrobeat sound, geïnspireerd door Mulatu Astatke, The Budos Band en Fela Kuti. Gekroond tot ‘Best Live Act’ op het Gentse Jonge Wolven Festival in 2017, heeft Kolonel Djafaar de kracht van zijn live optredens in 2019 voor het eerst vastgelegd in zijn eerste album: ‘Forgotten Kingdom’. Met toenemende podiumervaring en steun van Radio Mukambo en Tropicalidad, groeide de populariteit van dit ensemble in België en in het buitenland. Zo entertainde Kolonel Djafaar menig muziekliefhebber op verschillende grote festivals als Gent Jazz, waar ook hun grote inspiratiebron Mulatu Astatke optrad. In 2021 zet Kolonel Djafaar met een nieuwe set en tonnen podiumervaring zijn muzikale veroveringstocht verder ter promotie van de nieuwe EP ‘Cold Heat’ uitgegeven bij het Londense Batov Records. De cool psych jazz vibe, dixit Alex Ruder van KEXP, van deze EP is een heruitgevonden evenwicht tussen de scherpe, psychedelische ritmesectie en de zwoele viermans-blazerssectie.