Skip links

Missie

Cactus Muziekcentrum vzw (organisator Moods!) wil zich blijvend profileren als professioneel en permanent muziekcentrum in de niet-klassieke muzieksector. De term “muziekcentrum” staat hierbij voor het samengaan van een werking als muziekclub, concert- en festivalorganisator en muziekeducatief centrum.

In de profilering als muziekcentrum staat de aandacht voor de kunstenaar/muzikant en zijn/haar werk centraal. Cactus Muziekcentrum vzw wil een platform bieden waarin deze zich in optimale professionele omstandigheden kan profileren en presenteren en waar het in het zog hiervan tot een echte ontmoeting met het publiek kan komen.

De werking staat hierbij niet los van wat zich afspeelt in de bredere samenleving. Vanuit haar eigen positie/invalshoek wil Cactus Muziekcentrum vzw in haar werking en aanpak anticiperen op een aantal evoluties/fenomenen die in deze samenleving aan de orde zijn: globalisering en migratie, technologische innovatie en digitalisering, wijzigende sociale verbanden en relaties en hun belang voor sociale cohesie, ecologie en duurzaamheid.

Als non-profit organisatie investeert Cactus Muziekcentrum vzw haar eventuele winsten integraal in het mogelijk maken van haar toekomstige concerten en projecten. Zo kunnen we ook kansen bieden aan artiesten die vanuit financiële overwegingen moeilijk te programmeren zijn.