Skip links

STUFF.
+ Dijf Sanders

Datum

di 17 augustus

Locatie

Gruuthuse

Timing

Deuren 20u00
Dijf Sanders 20u45
STUFF. 22u15

Tickets

Uitverkocht!

Opstelling

Zittend, openlucht
Corona proof

Covid-19
Tickets voor dit concert zijn te koop in veelvouden van 2. Het mogelijk om in duo of met vier naar het concert te komen (max. concertbubbel = 4).

Bekijk hier de coronamaatregelen tijdens onze concerten.

Omwille van de wettelijk te volgen Covid-19 maatregelen kunnen onze concerten eventueel verplaatst worden naar een latere datum. In dit geval blijven de aangekochte tickets voor de oorspronkelijk datum geldig.

STUFF. b

Het avontuurlijke kwintet STUFF. werd in 2015 opgevist uit de diepste krochten van het Gentse nachtleven. Hun broeierige livesets, vlotjes overstekend tussen jazz, hiphop en future funk, waren al een tijdje voer voor hype en met hun zelfgetitelde debuutalbum loste de groep vlotjes alle verwachtingen in. Na het enthousiast onthaalde ‘Old Dreams and New Beginnings’ (2017) bracht STUFF. begin dit jaar hun derde album uit. Het fantastische ‘T(h)reats’ is opnieuw een collectie instrumentals vol spannende grooves, gebroken ritmes, elektronsiche sax en elastieken baslijnen die elke genrebeschrijving overstijgt. Maar bovenal is STUFF. een liveband die helemaal opleeft op het podium.

STUFF. is nog steeds Lander Ghyselinck op drums, Andrew Claes op EWI, Dries Laheye op basgitaar, Mixmonster Menno op draaitafels en Joris Caluwaerts op synths. Verwacht een knetterend concert tegen de indrukwekkende achtergrond van het Gruuthuse Hof.

Dijf Sanders b

Multi-instrumentalist en componist Dijf Sanders combineert een brede mix aan stijlen met een grenzeloze artistieke benadering vol multiculturele melanges. Naast zijn bands Teddiedrum en The Violent Husbands en werk achter de schermen voor o.a. Warhaus, Sylvie Kreusch en MDCIII, brengt Dijf, sinds het op exotica georiënteerde ‘Moonlit Planetarium’ (2016), terug aan een vast tempo soloplaten uit.

Voor zowel ‘Java’ (2017) als ‘Puja’ (2020) reisde Dijf naar Oost-Azïe om zich onder te dompelen en te laten inspireren door de lokale culturen. Hij verzamelde field recordings en opnames van muzikanten die hij thuis verwerkte tot een album. Waar ‘Java’ dreef op trance en psychedelica is ‘Puja’ donkerder van toon, met monnikengezangen en eclectische beats die de plaat een mantra-achtige techno sound geven. Eerder dit jaar bracht Dijf nog ‘Lichen’ uit, een verzameling van zes composities uit zijn archief die hij herwerkte tot etherisch en geestverruimende pareltjes.

Begeleid door Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt) en Mattias De Craene (MDCIII, Nordmann) is Dijf live een bezwerende transcendentale ervaring waarbij je jezelf gerust mag overstijgen. Zijn uitverkochte shows in de Roma, Handelsbeurs en gesmaakte festivalpassages op o.a. AMOK, Roeselare Jazz en Jazz Middelheim bezorgden hem een ijzersterke livereputatie. De perfecte start van een avond vol eclectische grooves en ritmes.