Skip links

Novastar ‘The Fab Four Hands Tour’
+ Emmy D’Arc

Datum

do 19 augustus

Locatie

Burg

Timing

Deuren 20u00
Emmy D’Arc 20u45
Novastar 21u45

Tickets

Uitverkocht!

Opstelling

Zittend, openlucht
Coronaproof

Covid-19
Om MOODS!  in 2021 op het Burgplein coronaproof te kunnen organiseren zijn er per concert slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in bubbels van 4.

Bekijk hier de coronamaatregelen tijdens onze concerten.

Omwille van de wettelijk te volgen Covid-19 maatregelen kunnen onze concerten eventueel verplaatst worden naar een latere datum. In dit geval blijven de aangekochte tickets voor de oorspronkelijk datum geldig.

Novastar ‘The Fab Four Hands Tour’

Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft als Joost Zweegers. Voorbeelden zijn er genoeg: ‘Mars Needs Woman’, ‘Because’, ‘Lost & Blown Away’, ‘The Best is Yet to Come’ en natuurlijk de bloedmooie klassieker ‘Wrong’.

Joost is ook tijdens de donkere coronaperiode blijven schrijven en verder werken aan songs voor zijn nieuwe album, de opvolger van ‘In The Cold Light of Monday’ uit 2018, dat in de loop van 2021 verschijnt. Net zoals bij de laatste plaat is Mikey Rowe producer van dienst, een man met een indrukwekkende cv. Hij werkte in het verleden al samen met onder andere Mick Jagger, Ed Sheeran, Paolo Nutini, Sheryl Crow en Oasis. Voor de gelegenheid zal Mikey Rowe in dit speciale concertjaar Joost ook op het podium vervoegen tijdens The Fab Four Hands Tour. Voeg daar het prachtige historische decor van de Brugse Burg aan toe en dan weet je nu al dat dit een memorabele avond wordt!

Foto: Frauke De Keyser

Emmy D’Arc

Het verhaal van 24-jarige Limburgse zangeres en gitariste Emmy D’Arc leest als een modern sprookje. Emmy groeit op met muziek. Ze zingt doodgraag, op de eerste plaats nummers van haar favoriete artiesten, halfgoden als Bruce Springsteen, Eddie Vedder en Johnny Cash en grootse vrouwen als Sinéad O’Connor en Dixie Chicks. Al snel gaan haar covers viraal en wordt ze opgemerkt door MNM en Studio Brussel. Tegelijk grijpt Emmy elke kans om live te spelen met beide handen.

En toen was er corona. Emmy gebruikt echter de vrijgekomen tijd nuttig en gaat intensief eigen nummers schrijven. Inspiratie haalt ze uit haar eigen leven, uit de gedachten die door haar hoofd zweven en stuiteren. Ze zingt over wie ze is en wie ze hoopt te zijn. Over waar ze dankbaar voor is en waar ze mee worstelt. Over wat het betekent om een goed mens te zijn, ondanks alles.

De single ‘Tell the World’ (die ze schreef met Jente Pironet van Portland) mag als eerste de wereld in. Daarna is het aftellen naar de release van haar EP. En zoals elke volbloed performer staat Emmy klaar om volop live te spelen en om iedereen die luistert te raken.”