Skip links

Naima Joris
+ Rosa Butsi

Datum

wo 11 augustus

Locatie

Gruuthuse

Timing

Deuren 20u00
Rosa Butsi 20u45
Naima Joris 21u45

Tickets

Uitverkocht!

Opstelling

Zittend, openlucht
Coronaproof

Covid-19
Tickets voor dit concert zijn te koop in veelvouden van 2. Het mogelijk om in duo of met vier naar het concert te komen (max. concertbubbel = 4).

Bekijk hier de coronamaatregelen tijdens onze concerten.

Omwille van de wettelijk te volgen Covid-19 maatregelen kunnen onze concerten eventueel verplaatst worden naar een latere datum. In dit geval blijven de aangekochte tickets voor de oorspronkelijk datum geldig.

Naima Joris b

Naima Joris koos pas op haar 27ste voor een eigen carrière. Voor die tijd liet ze zich opmerken als vocaliste bij o.a. Isbells, Marble Sounds, The Happy, Raymond van het Groenwoud of aan de zijde van haar vader en jazz-icoon Chris Joris.

Haar titelloze debuut EP zegt veel, heel veel, met weinig woorden. Vijf songs, uitgepuurd, teruggebracht tot de kern. Nummers die spaarzaam zijn met taal en geluid en die de stilte niet schuwen en net daarom des te luider binnenkomen. De single ‘Soon’ trapt Naima’s debuut indrukwekkend af. Groots en intiem, Naima’s stem zalft en blazers gaan door merg en been wanneer woorden tekort schieten. Een vorm van ‘saudade’, waarin gevoelens van verlies, gemis, afstand en melancholie versmelten tot iets beklijvend, dat je als luisteraar meteen bij het nekvel grijpt.

Een mooi visitekaartje van een artieste die zich hiermee meteen lijkt te kunnen settelen in het goede gezelschap van Melanie de Biasio en Melody Gardot.

Rosa Butsi b

Rosa Butsi (aka Roos Denayer) erfde haar muzikale genen van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect fungeert als alter ego. Denayer laat zich beïnvloeden door songwriters met karakter zoals Joni Mitchell, Nick Drake, Sam Amidon en Suzanne Vega. Haar unieke klankenpallet haalt ze dan weer uit haar zangstudies aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Gent. Om het met de woorden van Ayco Duyster te zeggen:

“Hele mooie meanderende jazzy gitaarcomposities, die op de juiste momenten verrassen en even tegen de stroom ingaan. De zachte stem van Roos maakt het helemaal af.”

Op dit moment werkt Rosa Butsi aan haar tweede EP, gepland voor later dit jaar. Deze kreeg een voorsmaakje in de vorm van een concertfilm die ze begin mei lanceerde. Rosa Butsi is laureate van Sound Track 2019 en artist in residence bij concertzaal Het Depot.