Skip links

Mooneye
+ Bluai

Datum

di 10 augustus

Locatie

Gruuthuse

Timing

Deuren 20u00
Bluai 20u45
Mooneye 21u45

Tickets

Uitverkocht!

Opstelling

Zittend, openlucht
Coronaproof

Covid-19
Tickets voor dit concert zijn te koop in veelvouden van 2. Het mogelijk om in duo of met vier naar het concert te komen (max. concertbubbel = 4).

Tickets voor het oorspronkelijke concert van Mooneye in Cactus Club, dat geannuleerd werd vanwege Covid-19, blijven geldig voor dit concert.

Bekijk hier de coronamaatregelen tijdens onze concerten.

Omwille van de wettelijk te volgen Covid-19 maatregelen kunnen onze concerten eventueel verplaatst worden naar een latere datum. In dit geval blijven de aangekochte tickets voor de oorspronkelijk datum geldig.

Mooneye b

Na een eerste EP in 2018, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van StuBru begin 2019 én een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar is Mooneye klaar voor het grote werk.

Tijdens hun deelname aan De Nieuwe Lichting 2019 was Mooneye een beetje de vreemde eend in de bijt. Singersongwriter Michiel Libberecht kroonde zich toch tot winnaar met ‘Thinking About Leaving’. Ondertussen zat de band het afgelopen jaar in de studio met topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal) om een vervolg te breien aan de eerste EP.

Vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. De nieuwe Mooneye versmelt nog steeds folk, rock en indiepop als geen ander. Dat merk je op ‘Bright Lights’, de eerste en meer vrolijke single uit de nieuwe plaat. Ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat.

Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye. Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stellen ze graag voor tijdens deze clubtour.

Foto: Tom Verbruggen

Bluai b

Vanuit haar studentenkamer laat de 24-jarige Bluai haar liedjes los op de wereld. Ze zingt over de herkenbare dingen des levens, liefde en hartzeer. Alles wordt warmpjes verpakt in een dekentje van lo-fi bedroom pop. De ene keer rustig en dromerig, de andere keer vrolijk en luchtig. Fans van Phoebe Bridgers, Julia Jacklin, Julien Baker en Courtney Barnett houden best een kamertje in het hart vrij voor dit nieuwe singer-songwritertalent.