Skip links

The Colorist Orchestra & Gabriel Rios

Datum

di 11 augustus

Locatie

Gruuthuse
Binnenplein

Timing

deuren 20u30
start 21u30

Tickets

Geannuleerd!

Opstelling

Concert met zitplaatsen.

MOODS! 2020 geannuleerd

Als gevolg van de coronapandemie en de maatregelen die daaruit volgen rond social distancing en dergelijke meer, kan de komende editie van MOODS! jammer genoeg niet doorgaan.

Tickethouders voor één van de MOODS!-intiem concerten worden binnenkort gecontacteerd in verband met de verdere afhandeling van hun ticket.

We kijken alvast uit naar de volgende editie, in een coronavrije zomer in 2021!

The Colorist Orchestra & Gabriel Rios b

Charismatische singer-songwriter ontmoet avontuurlijk muziekensemble.

The Colorist Orchestra bewandelt steeds weer grillige muzikale paden vol avontuur en experiment. Het achtkoppige collectief rond Aarich Jespers en Kobe Proesmans boeit en onderscheidt zich dankzij een dubbele innovatieve visie: enerzijds is er de unieke samenwerking met een singer-songwriter, anderzijds de combinatie van eigenzinnig ingezette klassieke instrumenten met een eerder ongewoon en eclectisch instrumentarium.

Het fundamentele idee achter The Colorist Orchestra is het herwerken van het repertoire van een specifiek artiest. Nadat het ensemble eerder al de krachten bundelde met o.a. Emiliana Torrini, Cibelle, Lisa Hannigan en Howe Gelb is het nu aan Gabriël Rios.

Gabriël Rios is een wereldburger laverend tussen Puerto Rico, Gent, New York en Amsterdam. Zijn grenzeloos parcours, voorliefde voor ritmiek en uitgesproken songs (denk aan moderne Belpop klassiekers als ‘Broad Day Light’ en ‘Gold’) liggen mee aan de basis van dit unieke project. Deze collaboratie laat als het ware een herboren Rios horen en zien, hierin geruggesteund door de verrassende, orchestrale sound van The Colorist Orchestra.


Bezetting:
Kobe Proesmanswooden drums, calabash
Aarich Jesperspercussion, flapamba, anklung
Sep Françoismelodic percussion, hammered mbira, spaak
Wim De Bussergrand piano, prepared piano, keys
Tim Vandenberghdouble bass, electric bass
Inne Eysermanselectronics & undefined objects
Jeroen Baertviolin
Karel Coninxviola