Skip links

Suzanne Vega

Datum

di 04 augustus

Locatie

Gruuthuse
Binnenplein

Timing

deuren 20u30
start 21u30

Tickets

Vvk €30

Add €35
Excl. €2,42/€2,59 reservatie fee.

Opstelling

Concert met zitplaatsen.

De openluchtconcerten in Gruuthuse (zitplaatsen) gaan bij slecht weer (regen of wind) of wanneer slecht weer voorspeld wordt door in de Magdalenazaal (MaZ – staand). De uiteindelijke locatie wordt op de dag van het concert bekend gemaakt via deze website en social media. Tickethouders worden per mail verwittigd.

Suzanne Vega us

An evening of New York songs and stories.

Goed nieuws voor fans van Suzanne Vega, want in april brengt de zangeres een nieuw album uit! Op ‘An Evening of New York Songs and Stories’, keert Vega terug naar haar door de stad New York geïnspireerde songs en giet ze deze in een live jasje. Samen met haar vaste gitarist Gerry Leonard, bassist Jef Allen en toetsenist Jamie Edwards geeft Suzanne Vega klassiekers als ‘Luka’, ‘Tom’s Diner’ en deep cuts als ‘Frank and Ava’ en ‘Ludlow Street’ een nieuw leven. Ook ‘Walk on The Wild Side’ van Vega’s overleden vriend Lou Reed passeert de revue.

Met haar reputatie als ‘meesterlijke verhalenverteller die de wereld ziet door een klinisch poëtisch oog’ wordt Suzanne Vega gezien als één van de belangrijkste songschrijvers van haar generatie en als leidend figuur in de folk revival van de vroege jaren 80. Haar ijzersterke songs als ‘Luka’ en ‘Marlene on The Wall’ staan in het collectieve geheugen gegrift en met de remix van het a capella ‘Tom’s Diner’ scoorde ze een onverwachte dance hit. Haar albums, inclusief haar debuut, de opvolger ‘Standing up’ en ‘99.9F’ verkochten miljoenen exemplaren.

Samen met de band waarmee Vega ‘An Evening of New York Songs and Stories’ inblikte komt Suzanne Vega de plaat voorstellen op MOODS!.