Skip links

Les Négresses Vertes
+ Antibalas

Datum

vr 02 augustus

Locatie

Burg

Timing

Antibalas 20u30
Les Négresses Vertes 22u00

Tickets

Gratis!

Les Négresses Vertes fr

Mestizo-godfathers!

Eind jaren tachtig vond de Franse popmuziek z’n identiteit terug. Muzikanten kopieerden niet langer hun Engelstalige collega’s, maar boorden opnieuw hun Latijnse roots aan. Les Négresses Vertes was zo’n band, die charmeerde tot ver in het buitenland. Samen met Mano Negra werd de groep het boegbeeld van de kleurrijke mestizo-muziek. Hun album ‘Mlah’, dat in 1988 verscheen, was dan ook meteen een schot in de roos. De plaat is een onwaarschijnlijke symbiose van mediterraanse en Latijnse klanken, jazz, punk, raï en nog zoveel meer. Les Négresses Vertes ten voeten uit.

Dertig jaar na datum klinkt ‘Mlah’, met singles ‘Zobi La Mouche’ en ‘C’est Pas La Mer À Boire’, nog steeds even aanstekelijk, rauw en eerlijk. De band viert de dertigste verjaardag van hun iconische plaat met een tournee en brengt daarbij de exotische vibes vanop het album weer tot leven op het podium. Wie Les Négresses Vertes ooit al aan het werk zag kan bevestigen: een optreden van deze band is één groot feest badend in aanstekelijk enthousiasme!

Foto: Luc Manago

Antibalas us

Een geweldige mix op van soul, jazz, funk, dub en afrobeat!

In de voetsporen van Fela Kuti houdt Antibalas de afbrobeat levend. Het twaalfkoppig collectief, dat in Brooklyn ontstond als gelegenheidsband, bestaat 20 jaar. Daar kan alleen maar een opzwepend dansfestijn bijhoren! De band weet de afstand tussen Fela’s Nigeria en het eigen Brooklyn perfect te overbruggen. Dat levert een geweldige mix op van soul, jazz, funk, dub en afrobeat. Die hoor je ook terug op het meest recente album ‘Where The Gods Are In Peace’. Ze werkten ook al samen met artiesten van zeer divers pluimage, zoals Public Enemy, Mark Ronson, The Roots, TV on the Radio, Santigold en zelfs Ed Sheeran.