Skip links

Hydrogen Sea

Datum

wo 31 juli

Locatie

Magdalenazaal

Timing

deuren 20u30
start 21u30

Tickets

Vvk €14

Add €18
Excl. €1,09/€2,03 reservatie fee.

Opstelling

Concert met zitplaatsen.

Omwille van het onstabiele weer vandaag gaat het concert van Hydrogen Sea vanavond door in de Magdalenazaal (MaZ – Magdalenastraat 27 8200 Brugge).

Hydrogen Sea b

Sfeervolle electropop van eigen kweek.

Hydrogen Sea is het muzikale liefdeskind van Birsen Uçar en Pieterjan Seaux. Waar ze op eerder werk nog verknocht waren aan hun computer, gooien ze het nu over een andere boeg. Ze hesen drie nieuwe bandleden aan boord onder de vorm van Patricia Vanneste (Balthazar), Joris Caluwaerts (STUFF.) en Steven Van Gelder (Tout Va Bien) en gingen samen aan de slag voor nieuwe plaat ‘Automata’. Het resultaat is geen volledige stijlbreuk, maar wel een shift van digitaal naar analoog, bevrijd van het juk van de pc.

Eerste single ‘Flogsta’ richt zijn vizier op het hart en de heupen. Synths, drums, viool en Uçars stem smelten samen tot een geheel dat tegelijk warm en koud, groot en klein, speels en timide klinkt. Op sprankelende tweede single ‘Blackest Skies’ zindert het opwindende en tedere verhaal van twee mensen, gebonden door een epische liefde die ruimte en tijd overstijgt. De voorbeelden van (al dan niet succesvolle)muzikale koppels zijn legio, maar dit is er eentje waar we nog veel van gaan horen!

Foto: Alexander Popelier