Skip links

Havana meets Kingston
+ The Bongo Hop

Datum

za 04 augustus

Locatie

Burg

Timing

The Bongo Hop 20u30
Havana meets Kingston 22u00

Tickets

Gratis!

Havana meets Kingston jam/cuba

Van roots reggae, dub en dancehall tot son, salsa, rumba en Afro-Cuban!

Hoewel de twee geografisch gezien op slechts een steenworp van elkaar liggen, werd er nooit eerder een album gemaakt waarop de Jamaicaanse en Cubaanse muziekcultuur samen komen. Geïnspireerd door het legendarische Buena Vista Social Club, besloot de Australische dancehall producer en pianist Jake Savona, beter bekend als Mista Savona, daar verandering in te brengen. Hij verenigde een hoop bekende en minder bekende Jamaicaanse en Cubaanse artiesten samen in de legendarische EGREM studio in Havana. Het resultaat is een uiterst geslaagd hybride album, waarbij Jamaicaanse en Cubaanse invloeden en genres moeiteloos in elkaar overvloeien, gaande van roots reggaedub en dancehall tot sonsalsarumba en Afro-Cuban. Ook live een fiesta reggae-latina in de ware zin van het woord!

The Bongo Hop fr

Een verrassende cocktail brengt van hiphop, tropical, dub, dancehall, vallenato, cumbia en kompa!

Journalist, filmmaker, universiteitsprofessor en dj Etienne Sevet heeft een cv om u tegen te zeggen. Bovenal is hij echter trompettist, producer en oprichter van The Bongo Hop, het Afro-Caraïbisch project dat een verrassende cocktail brengt van hiphop, tropical, dub, dancehall, vallenato, cumbia en kompa. Inspiratie vond Etienne Sevet in Colombia, waar hij acht jaar verbleef.

Op het eerste album ‘Satingarona pt. 1’ doet Etienne beroep op vrienden uit z’n Colombiaanse periode: Nidia Gongora (vocaliste bij Ondatropica en Quantic), rapper Maikcel (Zalama crew), producer/multi-instrumentalist Patchworks en Pao Barretto (frontvrouw van het Franse Cumbia & Cardon). ‘Satingarona pt. 1’ staat, hoe kan het ook anders, bol van de exotische grooves. Je waant je even op een zwoele latin party met zicht op een parelwit strand en helderblauwe zee. Een combinatie waar niemand nee tegen kan zeggen!