Blaudzun nl

Chantal Acda b

vrijdag 28 juli
Burg — Brugge
20u30

Met Arnhemmer Johannes Sigmond heeft Nederland er sedert een aantal jaren een uitstekend exportproduct bij. Weg kaas en klompen, hier is Blaudzun! Met de albums 'Heavy Flowers' en 'Promises of No Man's Land' zette hij zichzelf ook internationaal definitief op de kaart.

Ondertussen is er 'Jupiter', een 'drieluik-album' waarvan onderdeel 2 net uit kwam. Het werd een organisch én frivool album, met sporen van zowel krautrock, jaren '80 Bowie, Springsteen en intieme indie pop. Een album vol energieke nummers, sfeervolle, typerende Blaudzun-arrangementen en daar bovenop zijn kenmerkende stem. Kortom alle ingrediënten die ook doen snakken naar een concert van deze authentieke rasperformer.

Chantal Acda is geboren in Nederland maar draagt België diep in het hart. Sinds ze in 2006 voor de eerste keer de kop op stak (toen nog als Sleepingdog) werkte ze met een impressionante lijst muzikanten en artiesten samen: Nils Frahm, Peter Broderick, Isbells, A Winged Victory For The Sullen ... Namedroppen is niet moeilijk!

Na haar solodebuut uit 2013 'Let Your Hands Be My Guide' en het al even fantastische 'The Sparkle In Our Flaws' uit 2015, is er nu 'Bounce Back', een ode aan connectie, contact en (zelf)bewustzijn, ver weg van alle fake news en drang naar perfectie in deze wereld. Heerlijk intieme songs met een rauw en melancholisch kantje. Chantals engelenstem heelt alle wonden.