Tindersticks uk
wo 10.08 • deuren 20u30 • start 21u30 • Stadsschouwburg Brugge
 

De eerste plaat van Tindersticks uit 1993, een uit de kluiten gewassen dubbel album dat alle regels rond hoe een album er toen moest uitzien aan haar laars lapte, betekende de definitieve doorbraak voor het Britse vijftal. Meer dan twintig jaar later en negen albums verder, staat Tindersticks er meer dan ooit met hun nieuwste langspeler 'The Waiting Room'.

Tindersticks is het type band waarvan je het geluid beschrijft met uitgebreide, zintuiglijke metaforen: de bariton van Stuart A. Staples dompelt je onder in een warm bad, de arrangementen van het viertal achter de gebakkebaarde frontman smaken naar lang gerijpte whisky. Tindersticks is, met andere woorden, het soort band waarvan de muziek je doet verlangen naar een totale onderdompeling, op de best mogelijke manier.

Met 'The Waiting Room' leverde de groep dit voorjaar haar negende album af dat tegelijk vertrouwd én verfrissend klinkt. Met bijzonder bijdragen van Jenny Beth (Savages) en de betreurde Lhasa De Sela - de opnames van 'Hey Lucinda' behoren tot de laatste van voor haar vroegtijdige overlijden aan kanker nu alweer zes jaar geleden. Opnieuw een gloedvol, melancholisch werkstuk, dat als een warme deken over de luisteraar neer komt.

De groep komt naar Brugge voor een openluchtconcert (*) in het intieme én bijzondere decor van het binnenplein van het Belfort. Kortom, alle ingrediënten om er in vele opzichten een meer dan sfeervol gebeuren van te maken.

www.tindersticks.co.ukFacebook


(*) Wegens het slecht weer gaat het concert door in de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 29 8000 Brugge). Meer info ...

Foto: Richard Dumas