Tiken Jah Fakoly ci
+ Jamaican Jazz Orchestra b
za 30.07 • start 20u30 • Burg
 

Tiken Jah Fakoly is in het Afrikaanse continent een waar icoon en wereldwijd veruit de meest gewaardeerde Franstalige reggae artiest. Hij bouwde in de afgelopen twintig jaar een uitgebreid repertoire uit met intussen veertien albums op zijn palmares.

Na het brengen van Max Romeo's 'War Ina Babylon' met Nneka en Patrice, besloot Tiken Jah Fakoly een hommage te brengen aan de grote klassiekers uit de reggae-geschiedenis met zijn nieuwe album 'Racines' (wat letterlijk roots betekent). Voor dit album ging Tiken Jah Fakoly aan de slag met een quote van Bob Marley: 'Reggae will come back to Africa'. Hij trok naar Marley's wereldberoemde Tuff Gong-studio, waar de basic rythms ingespeeld werden. In de studio in Bamaki in Mali werden typisch Afrikaanse geluiden toegevoegd met traditionele instrumenten zoals een ngoni, een kora, en een balafoon. Live brengt Tiken Jah Fakoly een prikkelende combinatie van eigen werk en bewerkingen van reggae-klassiekers.

www.tikenjah.netFacebook

 

Jamaican Jazz Orchestra, de tienkoppige band uit Gent onder leiding van gitarist Wouter Rosseel (Pura Vida, Monkey Business) en met Sarah Devos (Leki) op zang, laat met hun debuutplaat 'Encounters' een aardig staaltje jazzreggae horen. Ze slagen er met verve in om reggae en afro te versmelten tot een samenhangend geheel. De uitgekiende composities komen subtiel binnen zonder dat ze al té jazzy aandoen. Het resultaat is aanstekelijk, groovy en feestelijk en heeft oog voor muzikale diepgang. Bij momenten doet het denken aan Ernest Ranglin en Jackie Mittoo, op andere aan Susan Cadogan, Django Reinhardt en The Skatalites.

Facebook