Paco Cruz Y Su Grupo Flamenco e
'Huellas'
wo 03.08 • deuren 20u30 • start 21u30 • Stadsschouwburg (*)
 

'Huellas' is een unieke flamencovoorstelling van flamencogitarist Paco Cruz, en de getalenteerde flamencodanseres Claudia Cruz. Paco Cruz werkte als gitarist/componist bij vele groten uit het genre (o.a. Rocio Molina, Belén Maya en Antonio Canales) en mocht tot twee maal toe de prijs voor beste compositie voor flamencodans in ontvangst nemen in de choreografieconcours van Madrid.

Door middel van muziekstukken die hun oorsprong hebben in verschillende periodes uit de geschiedenis, nemen Paco en zijn groep het publiek mee langs de route die flamenco sinds haar ontstaan heeft afgelegd en de sporen (huellas) die andere culturen en landen hebben achtergelaten.

Claudia Cruz, studeerde bij een aantal van de bekendste dansers/choreografen van Spanje (o.a. Juana Amaya, Belén Maya, Javier Latorre en Israel Galvín) en wordt gezien als één van de beste danseressen van de nieuwe generatie. Zij maakt het verhaal compleet door de composities te vertalen naar choreografieën waarin de ontwikkeling van flamencodans tot uiting komt.

Paco Cruz gitaar
Claudia Cruz dans
Juan Carrasco Soto 'Juañares' zang
Sergio Martinez percussie
Jesus Nuñez Garcia 'Jesuli' gitaar


(*) Wegens het slechte weer wordt het concert verplaatst naar de Brugse Stadsschouwburg (Vlamingstraat 27 8000 Brugge). Meer info ...