Keziah Jones nig
+ Jungle By Night nl
vr 05.08 • start 20u30 • Burg
 

Keziah Jones' muziek wordt omschreven als 'Blufunk', een samensmelting van rauwe blues en harde, edgy funk. Hij noemt Jimi Hendrix en Fela Kuti als zijn grootste invloeden.

Vijf jaar na z'n laatste wapenfeit 'Nigerian Wood' is Jones terug, zij het in de gedaante van de eigenzinnige en sociaal geëngageerde Afrikaanse superheld 'Captain Rugged'. Zijn alter ego vertelt ons verhalen over het moderne Afrika en diens verstedelijking, over hoe hij geboren werd in de ghettos van Lagos en er tussen de wolkenkrabbers rondvloog, de stad liet opschrikken door zijn angry beats: 'Here I come, an Afro Superhero, Captain Rugged'. Jones' superheld-persona kan dan wel een doldwaze schepping van een geschifte muzikant lijken, er zit wel degelijk een boodschap achter: 'Deze superheld vertelt het verhaal van de vele superhelden die Afrika kent; vluchtelingen, immigranten, bannelingen.' Verklaart Jones. Muzikaal vat hij zelf het album als volgt samen: 'George Clinton sharing a joint with Fela'. Say no more!

Facebook

Foto: Kelechi Amadi

 

Jungle By Night verandert onze noordergrens even in een dichtbegroeid regenwoud, inclusief tropische geluiden. Onder invloed van Mulatu Astatke en Fela Kuti gingen deze negen Amsterdamse heren aan de slag met afrobeat, ethio jazz, funk, dub en rock. Dat leverde in willekeurige volgorde de uiterst sterke albums 'Hidden', 'Attila' en het kersverse 'The Traveller' op, een zegetocht langs de volledige Nederlandse podiumcatalogus, het voorprogramma van o.a. Mulatu Astatke, Mayer Hawthorne en John Legend én complimenten van de internationale pers. Opgepast: live durft dit collectief nog een paar gradaties explosiever uit de hoek te komen!

www.junglebynight.comFacebook