Over Moods!
 
Ticket info
 

Ook deze zomer staat MOODS! opnieuw vol goesting klaar om sfeer te strooien in de Brugse binnenstad. Verspreid over 8 concertavonden neemt het stadsfestival je op sleeptouw voor een veelkleurige én verrassende mondiale muziektrip.

Burgconcerten

Het statige Burgplein doet dienst als uitgelezen decor voor vier gratis concertavonden. Op vrijdag 29 juli baadt het plein in een jazzy/r'n'b-sfeer met Okon & The Movement, gevolgd door de flamboyante Joseacute; James, dé jazzvocalist van de hiphop generatie.

Zaterdag 30 juli trappen we feestelijk af met Jamaican Jazz Orchestra en hun mix van jazz, ska en reggae; de ideale sfeerzetter voor afsluiter Tiken Jah Fakoly, de voortrekker van de Afrikaanse reggae movement.

Op vrijdag 5 augustus zetten Jungle By Night meteen de juiste toon met hun mix van funk, afrobeat en hiphop. Meestergitarist Keziah Jones sluit hier naadloos op aan met z'n 'blufunk', een mix van aanstekelijke funk, doorweven met rauwe bluesy invloeden.

Shantel & Bucovina Club Orkestar bouwen op zaterdag 6 augustus samen met Orchestre International Du Vetex dan weer een zomers feestje met hun energieke Balkan beats.

Moods! Intiem

Het binnenplein van het historische Brugse belfort is de locatie voor vier MOODS! betaalconcerten. Voor de gelegenheid bouwen we dit om tot een uiterst sfeervolle concertlocatie voor een zittend publiek. In deze unieke intieme setting presenteren we 'meester performers' Mark Lanegan (di 02.08) en Tindersticks (wo 10.08).

Vanuit het publiek voel je er ongetwijfeld ook meer dan ooit de duende die uit gaat van de performance van Paco Cruz Y Su Grupo Flamenco (wo 03.08), met sterdanseres Claudia Cruz in een hoofdrol.

Hier zorgt ook de ontmoeting tussen flamencopianist en -componist David Peña Dorantes en contrabassist/jazz-virtuoos Renaud Garcia-Fons (di 09.08) ongetwijfeld voor hoogstaand én avontuurlijk muzikaal vuurwerk.