Programma

Sophia us
Sarah Carlier b • 'Ethias Sessions'
za 26 juli • start 20:30 • Burg
Gratis!

"Hoezo, 'There Are No Goodbyes'? Die titel moet een leugentje om bestwil zijn, want zonder gebroken harten en gades die gezwind het hazenpad kiezen, zou het verzamelde oeuvre van Sophia een stuk minder interessant zijn." ~ Humo

Sophia is niet bepaald een vrolijk vrouwmens, maar de band rond fulltime melancholicus Robin Proper-Sheppard. In het woordenboek Grieks-Nederlands botsten we op 'wijsheid' en ook het Moodswoordenboek bracht ons de W, maar dan eerder die van 'welgemeend', 'welbespraakt' en 'weemoed'.

Proper-Sheppard (ex-The God Machine) werpt zich al acht albums lang op als superhero songwriter. 'Nog een ...' horen we u van kilometers ver al denken. Onterecht, want in de handen van Sophia krijgen platgezongen paden een vers laagje asfalt. Grijs, jawel, maar even robuust en overtuigend. Expect something different. Expect something wonderful!

De eigenzinnige popmelodietjes van Sarah Carliers debuutalbum 'For Those Who Believe' bekoren niet alleen Belgische, maar sinds kort ook Franse oren! Haar lichtvoetige folk en vloeiende stem zijn schatplichtig aan zowel Nina Simone en Tracy Chapman als aan Jimi Hendrix en Gnarls Barkley. Een zonnestraal, die niemand onberoerd laat!


Moods! 2014Moods! is een co-productie van de Stad Brugge en Cactus Muziekcentrum vzw. Met de steun van Ethias.