Programma

Buika e
wo 30 juli • deuren 20:00 • start 21:30 • Gruuthuse (*)
€16 add (*)

(*) Het concert van Buika gaat vanavond zoals aangekondigd door in openlucht in Gruuthuse.

Er zijn momenteel nog online tickets beschikbaar aan deurprijs of aan de avondkassa vanaf 19u30. De deuren gaan open om 20u00, het concert van Buika start om 21u30.

"Buika can not only inject flamenco's soul into virtually anything she sings, she can push hard at its walls convincingly, and without abandoning it." ~ Allmusic

María Concepción Balboa Buika, kortweg Buika, werpt zich met haar uitzonderlijk stembereik en een hypnotiserende podiumverschijning op als één van de meest atypische, maar ook meest boeiende Spaanse artiesten van het moment. Live neemt ze de luisteraar mee op sleeptouw in een intrigerend én uiterst emotioneel concertavontuur. 'In haar muziek viert Buika alle hartstochten, van de vurigste tot de meest duistere', constateerde regisseur Pedro Almodovar, die haar muziek gebruikte voor de soundtrack van z'n film 'La Piel que habito'. Zingen doet ze over vrijheid: politieke vrijheid, die ze van haar ouders meekreeg, maar ook emotionele en seksuele vrijheid. Van uiterst rauw tot verleidelijk sensueel en qua sound schipperend tussen flamenco, jazz en soul.


Moods! 2014Moods! is een co-productie van de Stad Brugge en Cactus Muziekcentrum vzw. Met de steun van Ethias.